Fearless Finns: Pulahduksia avantoon

Fearless Finns -blogia päivittävät viikoittain naisten alppimaajoukkueen urheilijat. Tällä kertaa Rosa Pohjolainen kertoo, kuinka polvivamman kuntoutus on lähtenyt sujumaan.

Kuvat: Rosa Pohjolainen / Fearless Finns

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moikka ja talviset terveiset Hyvinkäältä!

Loukkaantumisestani on nyt kulunut kaksi kuukautta ja polven eturistisideleikkauksesta viisi viikkoa. Kuntoutuminen on lähtenyt erinomaisen hyvin käyntiin Urheilu Mehiläisen kokeneen Jarkko Räsäsen kanssa. Jarkko vastaa pääsääntöisesti kokonaan koko kuntoutusprosessista.

Polven kierukka oli myös vahingoittunut kaatumiseni yhteydessä, mutta onneksi kierukka ei ollut repeytynyt. Kierukkaa ei siis tarvinnut kiinnittää uudelleen, mikä helpottaa huomattavasti paranemisprosessia.

rosa-pohjolainen-lumessa.jpgKipuja ei juuri ole ollut, mikä on tietenkin aina hyvä asia. Takapakkejakaan ei ole tullut, joten viikko viikolta mennään hyvää vauhtia eteenpäin ensi kautta kohden. Kiitokset Mehiläisen Mikko Kirjavaiselle sekä Sikri Tukiaiselle, jotka leikkasivat polveni.

Tällä hetkellä arki pyörii pääsääntöisesti koulun ja treenien ympärillä. Kevään opinnot pääsin aloittamaan Hyvinkään uudessa lukiossa. Koulun suhteen yritän hoitaa mahdollisimman paljon kursseja alta pois, mikä helpottaa ensi kautta.

Valmentajani Mikael Kurki vastaa tämänhetkisestä treeniohjelmastani yhdessä Jarkon kanssa. Tällä hetkellä treenaaminen ja kuntoutus koostuu pyöräilystä, kuntosalista, vesijuoksusta sekä erilaisista fyssariharjoitteista. Jokapäiväisiin rutiineihin sisältyy myös avantouinti Hyvinkään Usminjärvessä.

Positiivisin mielin eteenpäin!

Rosa

Jaa artikkeli