Fearless Finns: Kolme päivää kisakuulumisia

Naisten alppimaajoukkueen Riikka Honkanen päivittää Eurooppa Cup -kuulumisia Fearless Finns -blogissa. Kilpailujen välissä suunnataan maajoukkueen tukikohtaan "base campiin" latailemaan akkuja.

Kuvat: Riikka Honkanen / Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Maanantai 1.2.2021

Tulimme tänään Slovenian Krvaveciin, jossa järjestetään Eurooppa Cupin suurpujottelukisoja huomenna ja ylihuomenna. Majailimme viime viikolla maajoukkueen tukikohdassa Itävallan St. Johannissa.

Tukikohta toimii maajoukkueen niin sanottuna ”base campina”, johon voi mennä kisojen välillä hetkeksi rentoutumaan ja pysähtymään, sekä tietysti harjoittelemaan. Siellä pääsee pois perinteisestä hotellielämästä. Voimme itse kokkailla mitä ikinä tekeekin sinä päivänä mieli, ja on aikaa pestä pyykkiä ennen kuin reissu- ja hotellielämä taas jatkuvat. Käytämme base campia usein ja varsinkin silloin, kun ei ole riittävästi aikaa lentää kotiin.

Base campin läheisyydessä on monta eri rinnettä, ja tällä kertaa kävimme sieltä käsin Hinterreitissa treenaamassa. Säät eivät ole olleet parhaimmat viime viikon loppupuolella, joten missasimme pari suunniteltua rinnetreeniä. Saimme kuitenkin tehtyä fysiikkatreenejä kämpällä. Saimme tänä aamulla vielä hyvän treenin vedettyä Hinterreitissa ennen kuin lähdimme kohti Krvavecia.

aurinkoinen-rinne-viikko5.png

Tiistai 2.2.2021

Ensimmäinen EC-kisapäivä on takana täällä Krvavecissa. Aurinko paistoi ja maisemat olivat upeat ylhäällä pilvien päällä. Rata oli tosi hyvässä kunnossa, ja se kesti hyvin ensimmäisellä kierroksella jopa Erikan lähtönumero 56:een asti.

Eurooppa Cupissa kisataan samalla kaavalla kuin maailmancupissa, eli ensimmäisen kierroksen 30 nopeinta laskijaa laskevat toisen kierroksen käännetyssä järjestyksessä. EC-kisat eroavat MC-kisoista kuitenkin niin, että EC-kilpailussa yhteensä 60 nopeinta pääsevät mukaan toiselle kierrokselle maailmancup-kilpailun 30 laskijan sijaan. Laskimme Erikan kanssa molemmat ”käännettyyn”, ja pääsimme entistä parempikuntoiselle radalle toiselle kierrokselle.

Toisella kierroksella Erika paransi 11 sijoitusta sijoittuen lopullisesti sijalle 18. Tipuin itse yhden sijan ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja tulokseni oli 17. sija. Kilpailun taso oli tänään kova, ja olemme Erikan sekä joukkueen kanssa tosi tyytyväisiä tähän päivään. Huomenna lähdemme kuitenkin tavoittelemaan parempia sijoja.

maisema-gondolista-viikko5.jpgKeskiviikko 3.2.2021

Kun aamulla saavuimme rinteille, tajusimme, että sumu on melko sankka. Lähdimme kuitenkin laskemaan lämmittelylaskua ja valmistautumaan kisaan. Yhtäkään normaalia käännöstä emme pystyneet tekemään, koska eteen ei nähnyt montaa kymmentä senttimetriä. Valmentajat käskivät odottamaan infoa siitä, tekeekö kisan jury päätöksen starttiajan siirtämisestä myöhemmäksi. Ehkä sumu hälvenisi, niin kuin joskus käy?

Odotimme ainakin kaksi tuntia, kunnes tuli päätös, ettei kilpailua pystytä pitämään sumun vuoksi. Lähdimme siis alas hotellille pakkaamaan tavarat ja siitä ajamaan takaisin kohti Itävallan St. Johannia. Nyt olemme täällä base campissa muutaman päivän, kunnes suuntaamme kohti Italian Santa Caterinaa ja seuraavia kisoja. Vuorossa ovat Eurooppa Cupin syöksykisat, ja sitten mennäänkin pian kohti Cortinan MM-kisoja!

- Riikka

Jaa artikkeli