Fearless Finns: Kohti keväthankia

Erika Pykäläinen kirjoittaa naisten alppimaajoukkueen Fearless Finns -blogissa, millaisia ylä- ja alamäkiä tiivis kilpailukausi on toistaiseksi tarjonnut.

Kuvat: Ski Sport Finland / Erika Pykäläinen

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Heissulivei kaikille!

Täällä Keski-Euroopassa alkaa kausi lähestyä päätöstään.

Kävimme kuun alussa laskemassa Bulgarian Banskossa nuorten MM-kisat, ja siitä jatkoimme suoraan Italian Kronplatziin laskemaan yhdet kansalliset mestaruuskisat sekä FIS-kisat. Enää jäljellä ovat Itävallan Reiteralmin Eurooppa cupin finaalikilpailut, ja sitten olemme valmiita ottamaan suunnan kotiin Suomen lumelle ja pohjoisen kevätkisoihin.

Banskon nuorten MM-kisoissa meitä oli kaksi edustajaa Suomesta, sillä Charlotte Henriksson valittiin mukaan Suomen edustusjoukkueeseen. Kisat menivät tuloksellisesti ihan okei. Olin super-G-kisan 8. ja suurpujottelukisan 9. Suurpujottelukisan tulos oli pieni pettymys, ja päätin, että en enää ensi kaudella jatka matkaa ilman palkintopallisijaa. Super-G-kisasta jäi sen sijaan loistava fiilis, ja radan yläosaa laskin hyvin.

erika-pykalainen-treenaa.jpgCharlotte on ollut uutena joukkueen jäsenenä mukana Banskosta asti, ja meillä on ollut todella hauskaa yhdessä. Olemme keksineet kaikkea kivaa tekemistä niin rinteessä kuin sen ulkopuolellakin.

Kausi on ollut tiivis: alkukaudella hyvä vire, loukkaantuminen ja kuntoutusjakso, sitten paluu suksille ja sen jälkeen taas kisojen pariin. Vaikka rakastankin tätä todella paljon, odotan kyllä myös sitä, että pääsen rauhassa hengähtämään kilpailukauden jälkeen. Kiva on myös päästä kilpailemaan Suomeen ja taistella Suomen mestaruudesta, koska viime vuonna SM-kisat peruttiin.

Nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä lasku takaisin sille tasolle, jolla se oli ennen loukkaantumista. Laskin tämän viikon Kronplatzin suurpujottelukisassa urani parhaimmat FIS-pisteet tähän mennessä. Nämä pisteet auttavat ensi kauden Eurooppa cupissa ja maailmancupissa, mutta tavoitteena on vielä kevään aikana laskea paremmat. Luotto omaan laskemiseen ei ole syntynyt yhdessä yössä, vaan työtä on tehty paljon. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä.

Pysykää terveinä ja mukavaa kevään odotusta!

-Erika

Jaa artikkeli