Fearless Finns: Kausi pakettiin

Naisten alppimaajoukkueen tapahtumarikas kilpailukausi on päättymässä. Fearless Finns -blogissa joukkueen jäsenet kertaavat talven mieleenpainuvimmat onnistumiset ja pettymykset.

Kuvat: Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Mielenkiintoinen, tapahtumarikas ja ehdottomasti erikoinen covid-19 -kausi kulkee jo aivan viime metreillä. Viime viikkojen aikana olemme kilpailleet kauden viimeisissä kisoissa, joissa ensin jaettiin tekniikkalajien Suomen mestaruudet Levi Black -rinteessä, minkä jälkeen Ylläksellä oli tarjolla vauhtilajien Suomen mestaruudet. Kelijumala oli enimmäkseen meidän puolellamme, ja saimme keväthangella nauttia aivan upeasta auringonpaisteesta. Mukava päätös pitkälle ja raskaalle kaudelle!

Maailmancup- ja Eurooppa cup -kiertueet päättyivät maaliskuun lopulla. Kauteen mahtui paljon positiivista, ja moni meistä otti tärkeitä askeleita eteenpäin. Sekaan mahtui myös haasteita ja ikäviä loukkaantumisia, jotka hidastivat tahtia. Kauden päätteeksi käymme valmentajien ja joukkueen kanssa läpi mennyttä kautta ja pohdimme samalla, mitä voimme tehdä tulevalla kaudella entistä paremmin.

Haluamme kerrata kautta myös teidän kanssanne ja kertoa omista huippuhetkistä, kauden suurimmista pettymyksistä sekä siitä, millaisia tavoitteita olemme asettaneet ensi kaudelle.

kauden-paatos-riikka.png”Kauden huippuhetki oli ehdottomasti Levin maailmancup-kisat. Olin siellä lähellä laskea toiselle kierrokselle, ja oli upeaa, kun Rosa otti ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Suuria pettymyksiä oli valitettavan monta, joten niistä on vaikea valita yksi, joka olisi yli muiden. Ensi kauden tavoite on aika selkeä: laskea paremmin kuin tällä kaudella.” – Riikka

kauden-paatos-rosa.png”Huippuhetkeni oli tietysti Levin maailmancupin pisteet, mutta pian sen jälkeen koin kauden suurimman pettymyksen: polven eturistisiteen vamma, joka piti minut poissa rinteistä. Ensi kauden tavoite on päästä takaisin lumille ja jatkaa siitä mihin jäin.” – Rosa

kauden-paatos-erika.jpg”On huikea fiilis kaudesta ja odotan jo innolla uutta. Tämän kauden huippuhetkiin lukeutuvat nuorten MM-kilpailut sekä Eurooppa cupin finaalit! Nuorten MM-kisat oli järjestetty todella hyvin ja joukkuehenki oli kisoissa loistava; laskeminenkin löytyi juuri ennen kisoja. Eurooppa cupin finaali oli kauden loppuhuipennus omalta osaltani ja jätti niin paljon motivaatiota tulevaa kautta kohti!

Kauden suurin pettymys oli lokakuun loukkaantuminen, joka piti minut poissa jouluun asti. Kisakaudelta Cortinan MM-kilpailut jäivät kuitenkin eniten hampaan koloon. Olisi ollut paljon enemmän annettavaa – näin jälkeenpäin ajatellen. 

Ensi kauden tavoitteena on ehdottomasti nousta maailmancupissa 30 parhaan joukkoon, laskea nuorten MM-kisoissa mitaleille sekä napata Eurooppa cupissa podiumeja. Haaveena olisi myös kilpailla Pekingin olympialaisissa!” - Erika

Nyt otamme hetken lepoa ja sitten lähdemme rakentamaan tulevaa kautta. Aiomme vielä hyödyntää Suomen hyvät kevätlumet, joten tulevan kauden ensimmäiset käännökset saadaan tehtyä pian. 

Haluamme kiittää kaikkia Mandatum Life Fearless Finns -blogin lukijoita menneestä 20/21-kaudesta! Haluamme myös kertoa teille ilouutisen: tulemme jatkamaan kesäblogilla! Alppihiihtäjän kesä on tunnetusti monipuolinen ja erittäin hikinen. Noin kolmen viikon välein julkaistavan blogin tavoite on avata teille, mitä meidän kesäharjoitteluumme kuuluu.

Palataan siis asiaan toukokuun alussa. Oikein hyvää kevättä kaikille!

- Naisten Maajoukkue

Jaa artikkeli