Fearless Finns: Kauden päätös lähenee

Naisten alppihiihdon maajoukkueen valmentaja Jukka Rajala kertoo Fearless Finns -blogissa joukkueen viimeviikkojen tunnelmista. Alppihiihtäjät ovat siirtyneet kotimaan keväthangille, jotka tarjoavat tällä hetkellä erinomaiset puitteet harjoittelulle.

Kuvat: Ski Sport Finland / Jukka Rajala

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Terveiset Kouvolasta!

Itävallan Reiteralmin Eurooppa Cupin finaaleista on ehtinyt kulua tätä kirjoittaessa muutama päivä. Viimeisten kisojen osalta on valmentajana kiva todeta, että loppukausi keski-Euroopassa oli onnistunut. Erika Pykäläinen ja Charlotte Henriksson menestyivät hienosti viimeisissä kisoissa ja kunto on nousujohteinen.

Erika laski ensin edellisellä viikolla uransa parhaimmat FIS-pisteet Italian Kronplatzissa. Heti sen jälkeen hän taisteli erittäin hienosti kauden viimeisessä EC-suurpujottelussa numerolta 35 sijalle 7. Tulokset antavat itsevarmuutta, sekä helpottavat tietenkin hänen lähtöasetelmiaan tulevan kauden kisoissa. Erika on selvinnyt loukkaantumisesta kunnialla ja on hieno nähdä että hän on jo päässyt huippu kuntoon.

Charlotte toi joukkueeseen uutta iloista ilmettä ja sai hyvää kisakokemusta keski-Euroopan haastavista rinteistä. Hän pääsi nauttimaan Alppien auringosta Nuorten MM-kisoissa sekä Kronplatzin FIS-kisoissa.

Itävallasta olen ehtinyt takaisin Suomeen ja kohta on kiva siirtyä joukkueena kohti keväthankia. Pääsiäisenä aloitamme harjoittelun Levillä. Vaikka kauden viimeiset kisat ja Suomen Mestaruustaistot ovat vielä edessä, on myös aika siirtää katseet ensi kauteen.

Levillä on tarkoitus harjoitella kaksi harjoitusta päivässä ja laskea paljon toistoja "varastoon". Suomen keväthanget antavat loistavat puitteet harjoitteluun, mielestäni tähän aikaan vuodesta harjoitusolosuhteet ovat jopa Alppeja edellä. Yöpakkaset toimivat meidän hyödyksi kovettaen rinteet ja hienoina päivinä saamme nauttia valosta ja pitkistä päivistä.

Korona tietysti luo omat jännitteet myös täällä Suomessa ja seuraamme hallituksen asettamia ohjeita ja määräyksiä ja toimimme vastuullisesti niiden mukaisesti. Turvallisuus ennen kaikkea: viimeisen kolmen kuukauden aikana olen käynyt 22 kertaa koronatestissä. Toivotaan, että saamme kevätkauden kunnialla maaliin. 

Pysykää terveinä!

 

Jukka Rajala

Naisten Maajoukkueen valmentaja 

Ski Sport Finland

Jukka-Rajala.jpg

Jaa artikkeli