Fearless Finns: haastavia kisaolosuhteita

Vuoden ensimmäisen Fearless Finns -blogipostauksen kirjoittajana on Riikka Honkanen. Viime viikkojen kisat ovat olleet haastavia, etenkin kovan tuulen ja lämpimän sään aiheuttamien olosuhteiden vuoksi. Tammikuulle on luvassa useita kisoja, ja Riikan aikataulu seuraaville viikoille onkin tiivis.

Kuvat: Riikka Honkanen

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi ja hyvää uutta vuotta!

Heti välipäivinä joulun jälkeen oli Maailmancupin suurpujottelukisat Itävallan Semmeringissä. Ensimmäinen kierros laskettiin vaihtelevissa olosuhteissa ja valitettavasti ajoin radan väliosuudella ulos. Tuuli yltyi todella kovaksi kisalaskujen välissä, joten suurpujottelukisan toinen kierros jouduttiin loppujen lopuksi perumaan liian kovan ja vaarallisen tuulen vuoksi. Juuri ennen toisen kierroksen alkua maalialue koki kovia, ja tuuli hajotti ja vei mukanaan miltei kaiken. Emme ole aikaisemmin kokenut vastaavaa Maailmancupin kiertueella.Fearless-Finns-kuvituskuva_alpit.jpg

Onneksi tuuli laantui seuraavalle päivälle ja pääsimme kisaamaan pujottelussa. Taistelimme Rosan kanssa kuluneella radalla maaliin mutta aikamme eivät riittäneet toiselle kierrokselle. Semmeringin jälkeen ajoimme Kroatian Zagrebiin, jossa oli seuraava pujottelukisa. Vietimme Zagrebissa uuden vuoden Rosan kanssa, kävimme muun muassa kävelemässä kaupungilla ja katselemassa nähtävyyksiä. Illalla näimme jopa muutaman ilotulitteen.

Viime viikon sunnuntaina oli Zagrebin pujottelun maailmancupkilpailun vuoro. Keli oli aika lämmin ja rataa jouduttiin suolaamaan. Lämpimissä olosuhteissa käytetään usein tietynlaista suola- ja kemikaaliseosta, kun radan pintaa ei saada yöpakkasen ja vesi-injektion kautta jäädytettyä kovaksi. Suolaseos imee kosteutta lumesta ja lumikiteistä sekä kiinteyttää radan pinnan. Näin saadaan muodostettua kovemmpi pintakerros joka kestää paremmin, mutta ei loputtomiin.

Rata oli melko kulunut jo meidän isoilla numeroilla, emmekä valitettavasti nytkään päässeet toiselle kierrokselle.

Tätä kirjoittaessani olemme treenaamassa Italiassa pari päivää ja sitten matka jatkuu kohti seuraavia kisoja. Meidän ohjelmamme on edelleen hieman auki, mutta teemme lähipäivinä päätöksiä siitä, mihin meidän kannattaa mennä. Ranskaan Vaujanyssa olisi pujottelun Eurooppacupkisat ja ensi viikolla MaaiImancupkisat Itävallan Flachaussa ja Slovenian Mariborissa. Kisoja on nyt tammikuussa kymmenkunta ja ohjelma on tiivis.

Terveisin, Riikka

Jaa artikkeli