Fearless Finns: Aurinkoiset MM-kisat

Erika Pykäläinen kertoo naisten alppimaajoukkueen Fearless Finns -blogissa, mitä alppihiihdon MM-kilpailuista jäi käteen. Seuraavaksi suunnataan mitalijahtiin nuorten MM-kilpailuihin.

Kuvat: Erika Pykäläinen / Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moikka,

Noin viikko sitten kisailtiin alppihiihdon MM-kisoissa Italian Cortina d’Ampezzossa. Kisat oli järjestetty todella hyvin ottaen huomioon maailmantilanteen. Kisakylään pääsi vain negatiivisen koronatestin myötä, ja paikan päällä oli testit kolmen päivän välein. ”Kisakuplia” valvottiin lisäksi todella tarkasti, sillä hotellimme aulassa päivystivät päivittäin poliisit. Turvallisuus ennen kaikkea, hyvä niin.

Säät suosivat meitä oikein kunnolla, joten Italia näytti ehdottomasti parhaat puolensa. Oli todella lämpimiä päiviä, mutta kisarinteet pysyivät kuitenkin hyvässä kunnossa!

alppimaajoukkue-mm-kisoissa.jpgSuurpujottelukisaan asetin itselleni suurimmat odotukset. Rinne oli pitkä ja vaativassa kunnossa. Laskin sijalle 29, mikä oli ihan kelpo tulos. Omat laskut olivat kuitenkin aika vaisut. Näin jälkeenpäin katseltuna ei sittenkään tullut annettua ihan kaikkea.

Pujottelussa minulla on takana ainoastaan yksi treeni paluuni jälkeen. Treeni oli kyllä hyvä, mutta huomasin, että ei näissä karkeloissa ihan treenaamatta pärjää.

Joukkuekisa oli superhauska! Muodostimme Samu Torstin, Marlon Sjöbergin ja Riikan kanssa hyvän tiimin, ja ensimmäinen erä meni melko tiukille Italiaa vastaan. Joukkuekisassa on siis kaksi naisparia ja kaksi miesparia, jotka kisaavat vastakkain. Olimme kahden parin jälkeen jo 2–0 johdossa, mutta italialaiset tasoittivat 2–2. Tasapelitilanteessa lasketaan maiden nopeimman mies- ja naislaskijan yhteisajat, ja Italia oli tässä hieman meitä nopeampi. Omia suorituksia en oikeastaan jännittänyt lainkaan, mutta joukkuekisassa jännitin kyllä tiimikavereiden puolesta. Sijoituimme loppujen lopuksi kisassa yhdeksänneksi.

Vaikkakaan mitään sen suurempaa tulosta ei tullut kotiin vietäväksi, sain kisoista kokemusta ja motivaatiota, joita vien mukaani seuraaviin koitoksiin. Pitkän reissupätkän jälkeen tulin käymään kotona muutamaksi päiväksi. Lataan akut täyteen ja siirrän sitten katseet kohti uusia kisoja. Vähän tässä samalla harmittaa, että kotiinlähdön myötä jää useat Eurooppa Cup -kilpailut välistä.

erika-pykalainen-lahdossa.jpgSeuraava startti tuleekin olemaan nuorten MM-kisoissa Bulgarian Banskossa, jonne lähden ehdottomasti hakemaan mitaleja. Koronatilanteen takia nuorten MM-kisaohjelma on normaalia suppeampi. Syöksy, parallel ja joukkuekisa on pudotettu ohjelmasta.

Kilpailuorganisaatio on myös pienentänyt tapahtumaan osallistuvien joukkueiden urheilijoiden määrää. Aiempien vuosien 16 urheilijan sijaan Suomi saa lähettää kisoihin 3 naista ja 3 miestä. Naisten ja miesten kisat järjestetään myös eri päivinä, jotta emme olisi kaikki yhtä aikaa Banskossa. Kisoihin lähtee Charlotte Henriksson, Elian Lehto, Turo Torvinen, Jaakko Tapanainen, Jesper Pohjolainen (varamiehenä) ja minä. Päivitämme Ski Sport Finlandin Instagram-kanavaan @alpineskiteamfinland, miten meillä Banskossa menee.

Nauttikaa hiihtolomasta!

Erika

Jaa artikkeli