Arvokas turva läheisillesi

Kuinka perheesi tulisi toimeen, jos sinulle sattuisi jotakin? Lue, kuinka henkivakuutuksen turvasumma tulisi määrittää niin, että se helpottaa perheen taloudellista taakkaa, jos pahin sattuisi.

Kuvituskuva, sininen ruudullinen sateenvarjo

Kuinka perheesi tulisi toimeen, jos sinulle sattuisi jotakin? Lue, kuinka henkivakuutuksen turvasumma tulisi määrittää niin, että se helpottaa perheen taloudellista taakkaa, jos pahin sattuisi.

Henkivakuutus turvaa perheesi ja puolisosi talouden, jos sinulle sattuisi pahin mahdollinen. Siltikin vain joka kolmannes suomalaisista on vakuuttanut itsensä henkivakuutuksella. Henkivakuutuksia on eniten lapsiperheillä ja suuren asuntolainan ottaneilla.

"Kuolemaa ei tunnisteta vakavaksi riskiksi, joka voi sattua omalle kohdalle. Useimmat eivät ole hankkineet henkivakuutusta ollenkaan ja niilläkin, joilla vakuutus on, ei sen turvasumma ole välttämättä riittävä", kertoo Mandatum Lifen Senior Product Manager Ilkka Ylenius.

Määritä turvasumma sinulle sopivaksi

Henkivakuutusta hankkiessa on hyvä huomioida, että turvasumma on riittävä. Turvasummaa päättäessä kannattaa varmistaa, että se on riittävä takaamaan perheelle ja puolisolle hyvän elämän taloudellisesti, jos pahin tapahtuu. Toisen vanhemman yllättävän poismenon keskellä perheelle voi olla suuri shokki, jos samalla myös totuttu elintaso laskee merkittävästi.

Omaisille tai muulle edunsaajalle maksettavan henkivakuutuskorvauksen suuruuden voi määrittää itse.  Henkivakuutuksen turvasumman määrittelyssä yksi hyvin perinteinen määritystapa on, että se kattaa velkasi ja kahden vuoden ansiot. Perheillä, joissa on alaikäisiä lapsia turvasumma hyvä olla jonkin verran korkeampi (esim. 20 000 € lisäturvaa/per alaikäinen lapsi).

Ota nämä huomioon, kun mietit henkivakuutuksen turvasummaa:

  • Mieti, mikä henkivakuutussumma antaa riittävän turvan.
  • Harkitse, valitsetko yksilöturvan vai pariturvan.
  • Vastaa huolellisesti terveysselvityskysymyksiin
  • Pidä vakuutuksen tiedot ajan tasalla, esimerkiksi edunsaajatieto.