Varma Studio: Mitä tapahtuu ihmismielelle kriisissä? Aiheena mielenterveys ja jaksaminen.

Ihmismieli reagoi kriiseihin yksilöllisesti. Miten poikkeustilanne pitää huomioida yrityksen johtamisessa? Entä miten jokainen ihminen yksilönä voi suojata omaa terveyttään ja varmistaa työkykynsä päällemme yllättäen vyöryneen koronakriisin aikana. Katso Varma Studion toinen jakso.

 

Kuva: Varma, Miltton

Ihmismieli reagoi kriiseihin yksilöllisesti. Miten poikkeustilanne pitää huomioida yrityksen johtamisessa? Entä miten jokainen ihminen yksilönä voi suojata omaa terveyttään ja varmistaa työkykynsä päällemme yllättäen vyöryneen koronakriisin aikana. Varma Studiossa keskustelemassa ovat Varman ylilääkäri Jan Schugk ja johtava asiantuntija, asiantuntijalääkäri Meri Larivaara Mieli, Suomen mielenterveys ry:stä. Keskustelua vetää toimittaja Ville Blåfield.

– Työntekijät ovat kriisissä hyvin erilaisissa tilanteissa. Osalle asiat ovat etätyön tekemistä lukuun ottamatta pitkälti ennallaan. Osa tekee entistä työtään, mutta puitteet sen ympärillä ovat muuttuneet. On myös ammatteja, jotka eivät ennen olleet erityisen riskialttiita, kuten kaupan kassat, jotka nyt istuvat kassalla suojapleksin takana. Sitten on heitä, joiden entuudestaan riskialtis työ esimerkiksi terveydenhuollossa on nyt entistä riskialttiimpaa. Kaikki tämä täytyy huomioida johtamisessa eri tavoin, pohtii henkilöjohtamisen haasteellista tilannetta Jan Schugk.

Varma Studio on verkossa toteutettava keskusteluohjelma, jonka jaksoissa pureudutaan Varman asiantuntijoiden sekä ulkopuolisten vieraiden toimesta koronakriisin kannalta ajankohtaisiin aiheisiin.

Katso Varma Studion toinen jakso alta:

Mandatum Life julkaisee yhteistyökumppaneiden tarjoamaa aineistoa. Mandatum Life ei ota kantaa aineistoissa tai kuvioissa esitettyihin mielipiteisiin tai kannanottoihin.

Artikkeli on julkaistu Varman luvalla. Alkuperäinen artikkeli on julkaistu 9.4.2020 Varma.fi -verkkosivulla. Videotuotanto ja käsikirjoitus: Miltton

Jaa artikkeli