Salkunhoidon lukuvinkit joululomalle

Joulunajan pitkät vapaat ovat täydellinen hetki käpertyä sohvannurkkaan ja aloittaa uusi kirja. Mandatum Lifen salkunhoito listasi inspiroivia lukuvinkkejä, joiden avulla arjen kiireet unohtuvat, ja lomalta palaa täynnä energiaa ja uusia ideoita.

Henkilökuvat: Tomi Parkkonen. Kuvituskuva: Paul Schafer, Unsplash

Topias_Kukkasniemi_001.jpgTopias Kukkasniemi, salkunhoitaja:

Hans Rosling, Ola Rosling & Anna Rosling Rönnlund: Faktojen maailma (Otava, 2018)

”Tämä Bill Gatesinkin hehkuttama kirja herättelee yksinkertaisilla faktoilla ajattelemaan maailmantilaa ja saa lukijan toistuvasti kiinni mututuntumaan perustuvista ajatusvirheistä: kuvittelemme asioiden olevan huonommin kuin ne oikeasti ovat ja kehittyvän huonompaan suuntaan, vaikka oikeasti kehitys on parempaan päin. Kirjan optimistinen viesti on juuri sitä, mitä pandemian riivaama ja huonoilla uutisilla mässäilevä maailma tarvitsee.”

Jussi_Tanninen.jpgJussi Tanninen, vaihtoehtoisten sijoitusten johtaja:

John Carreyrou: Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup (Pan Books Ltd, 2018)

”Tämä kirja on ollut julkaisustaan saakka best seller -listoilla ja kriitikoiden ylistämänä, joten sinänsä valinta on hieman tylsä. Kirja oli kuitenkin niin viihdyttävä kuin ammatillisestikin kiinnostava, ja kirjasta pitävät varmasti myös ne, joita faktakirjat eivät normaalisti kiehdo. Piilaaksoon sijoittuva vallankumouksellisen terveysteknologiayrityksen noususta ja tuhosta kertova huijaritarina löytyy nykyään myös HBO:lta nimellä ”The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley”, jos nautit viihteesi mielummin katseltavassa muodossa.”

Juhani_Lehtonen_003.jpgJuhani Lehtonen, korkosijoitusjohtaja:

Charles Goodhart & Manoj Pradhan: The Great Demographic Reversal Ageing Societies, Waning Inequality, and an Inflation Revival (Palgrave Macmillan, 2020)

”Tämä kirja sopii kaikille globaalin talouden kehityksestä kiinnostuneille. Kirja ennustaa maailmantalouden tulevaa täyskäännöstä, jossa inflaatio ja korot nousevat, ja eriarvoisuus vähenee. Kirjoittajat käsittelevät niin sosiaalisia ja poliittisia kuin puhtaasti makrotaloudellisiakin tekijöitä ilmiöiden takana. Mikäli kirja kiinnostaa, suosittelen lukemaan Taloustieteellisen Yhdistyksen sivuilta Seppo Honkapohjan arvion teoksesta. Muutoinkin suosittelen yhdistyksen sivuja kaikille, jotka haluavat pysyä kärryillä ajankohtaisesta tutkimuksesta.”

Petteri_Joensuu_001.jpgPetteri Joensuu, asiakasvaroista vastaava sijoitusjohtaja:

Helmet-kirjastojen e-lehdet

”Minun ehdotukseni ei ole yksittäinen lukusuositus, vaan suuri kokonaisuus: Helmet-kirjastojen (pääkaupunkiseudun kirjastojen) e-lehdet. Sivustolta löytyy maksutta laaja kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä uutis-, aikakaus- ja harrastelehtiä, joita on helppo lukea esimerkiksi tabletilta. Palvelu on tarjolla myös ulkopaikkakuntalaisille, kunhan pääkaupunkiseudun kirjastokortti on ensiksi hankittuna.”

Tutustu Helmetin sivuilla ohjeisiin, miten pääset lukemaan sanoma- ja aikakauslehtiä missä ja milloin vain.

Jaa artikkeli