Pikajuoksija Samuel Purolan treenikausi on sujunut loistavasti

Pikajuoksija Samuel Purola vastaa puhelimeen kotonaan Oulussa. Sää ei kuulemma vielä ole talven puolella, marraskuisen märkää on Pohjois-Suomessakin.

Paul Talvinko

Mutta koska Purola treenaa pääsääntöisesti sisähallissa, ei keleillä oikeastaan ole merkitystä harjoittelun kannalta. Samuelin syksy on sujunut koronapandemista huolimatta hyvin. Hän on pysynyt terveenä ja treenikausi on edennyt erittäin hyvin.

”Tämän syksyn teemana on ollut kehittää voimaa ja nopeutta. Treenit eivät ole ikinä sujuneet näin hyvin, ja mittaustulosten mukaan kehitystä on tapahtunut jokaisella osa-alueella”, Samuel kertoo. Hän kertookin pinkoneensa Ouluhallissa pidetyissä lähtötasotesteissä ennätysvauhdit.

Samuel Purola

Hyvältä näyttää, kun kesken treenikautta pääsee jo noin hyvään vauhtiin.

Purolalla on vuonna 2021 tähtäimessään kahdet EM-kisat. Maaliskuun alkupuolella aikuisten hallikisat järjestetään Puolassa ja heinäkuussa olisi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut. Erityisesti Puolan kilpailuihin osallistuminen riippuu paljon koronatilanteesta. Vaikka Purola pääsi tänä kesänä  kilpailemaan melkein normaalisi, pilasi pandemia erityisesti kevään 2020 kisakauden.

Elämä limittyy urheilun ympärille

Purolan treenit jatkuvat jouluun saakka, jolloin luvassa on muutama vapaapäivä. Siihen saakka elämä limittyy kokonaisvaltaisesti urheilun ympärille.

samuel_purola_pysty.jpg

Hallitreenien lisäksi ohjelmaan kuuluu hierontaa ja venyttelyä, kuminauhajumppaa, palauttavia ulkolenkkejä sekä aikaisia nukkumaanmenoja. Jos vapaa-aikaa jää, Purola pelaa kaverinsa kanssa koneella Call of Dutyn Warzonea.

Syksyllä Purola kävi Mandatum Lifen kanssa myös helsinkiläisellä alakoululla pitämässä liikuntatunnin ja vastailemassa lasten kysymyksiin.

”Se oli mukava kokemus. Etukäteen vähän jännitti, että mitä siitä tulee, mutta lapset olivat hyvin mukana. Nautin kovasti”, Purola kertoo.

Myös alakoululaiset olivat innoissaan Purolan vierailusta, joten kysymyksiä sateli niin Samuelin hiusten väristä kuin siitä, ehtiikö hän harrastaa mitään juoksemisen lisäksi. Vastaus  viimeiseen kysymykseen oli kyllä: Samuel kertoi koululaisille soittavansa rumpuja.

Jaa artikkeli