Fearless Finns: Terveiset Sveitsin Saas-Feesta!

Naisten Alppimaajoukkue kirjoittaa kilpailukautensa aikana viikottaista ”Fearless Finns” blogia Mandatum Life Magazinessa. Blogisarjan ensimmäisessä osassa urheilijat kertovat kesästään, sekä odotuksistaan uudelle kaudelle.

Kuvat: Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Terveiset Sveitsin Saas-Feesta!

Olemme nyt kauden kolmannella leirillä Sveitsissä ja olosuhteet ovat olleet täällä aivan huiput! Auringon paistetta on ollut joka päivä ja rinne on loistavassa kunnossa. Tällä leirillä olemme keskittyneet enemmän suurpujotteluun ja tavoitteena olisi päästä myös laskemaan vauhtia, eli super-g:tä ja sykää. Vauhtilajit tuo uusia näkökulmia laskutekniikkaan sekä nostaa vauhtikynnystä, eli suurpujottelun vauhti tuntuu sen jälkeen huomattavan paljon hitaammalta. Olemme saaneet myös uuden suksienhuoltajan mukaamme. Hän vaikuttaa hyvältä tyypiltä!

Fearless-Finns-kuva2.jpg

Kokonaisuutena meillä kaikilla kolmella tytöllä oli hyvä kevät ja kesä treeneissä, vaikkakin tilanne maailmassa oli ja on hieman epävarma. Erika ja Riikka treenasivat samassa porukassa Crossfit Takomolla ja Rosa kotikulmillaan Hyvinkäällä. Saimme pitkän ja ehjän fysiikkatreenijakson ja monessa asiassa menimme eteenpäin.

Kesäkuun lopussa pääsimme lähtemään Itävaltaan ensimmäiselle lumileirille. Leiri oli oikein onnistunut ja saimme nopeasti tuntuman takaisin suksiimme muutaman kuukauden laskutauon jälkeen.

Leirin jälkeen palasimme kolmeksi viikoksi kotiin treenaaman fysiikkaa.

Fearless-Finns-kuva1.jpg

Toiselle leirille lähdimme heinäkuun lopussa. Ensimmäiset neljä päivää leiristä laskimme Hintertuxissa, mutta sääennuste näytti sen jälkeen sen verran huonolta, että päätimme nopeasti reagoida tilanteeseen ja lähteä Belgiaan halliin laskemaan. Pakkasimme siis tavaramme ja ajoimme noin 11 tuntia Belgiaan, jossa treenattiin kolme päivää kaksi pujottelutreeniä päivässä. Sisähallissa treenaaminen toimii hyvänä tehotreeninä pujotteluun. Rinne on lyhyt, mutta treenaaminen on laadukasta ja varmaa, vaikka maisemat ovat hieman erilaiset. Sen jälkeen palasimme takaisin Hintertuxiin laskemaan vielä neljäksi päiväksi.

Fearless-Finns-kuva4.jpg

Tuleva kausi tulee olemaan hieman erilainen. Monia kisoja on jo peruttu tai siirretty toiseen paikkaan. Suunnitelmat tulevat varmasti elämään kaudella ja muutoksiin on sopeuduttava. Kuitenkin tavoitteet ovat meillä selvät. Haluamme kehittyä ja laskea kovempaa oli tilanne mikä tahansa.

Jaa artikkeli