Fearless Finns: Paras mahdollinen joululahja

Viikon Fearless Finns bloggaaja on Erika Pykäläinen, jonka nilkka kuntoutuu odotettua paremmin. Pian on aika ansaitulle lomalle, jonka jälkeen Erika pääsee vihdoin takaisin rinteeseen.

Kuvat: Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Heippa hei!

Paljon on ehtinyt taas tapahtua kolmen viikon aikana. Minulla menee aika hyvin tällä hetkellä kaikin puolin. Olen takaisin kuntouttamassa jalkaa Rovaniemellä Comeback Centerissä ja tarkoitus olisi lauantaina päästä kokeilemaan mäessä miltä lasku tuntuu. Paras joululahja mitä voin toivoa onkin päästä mäkeen!image00003.jpeg

Viime perjantaina kävin yhteistyökumppanillamme Urheilu Mehiläisellä ja nilkasta otettiin magneettikuva. Joukkueemme lääkäri Sikri Tukiainen vilkaisi kuvat tarkemmin ja nilkka on parantunut oletettua paremmin. Olemme hyvin aikataulussa, joten oli aika antaa kipsille kenkää! Nyt kävely tuntuu jo täysin normaalilta, ja ensimmäiset hölkkäaskeleetkin on jo otettu.

Tarkoituksena olisi tämä viikko laittaa nilkka sellaiseen kuntoon, että laskemisessa ei tarvitsisi miettiä liikaa jalkaa. Hiljakseen on kuitenkin aloitettava mäessä ja kokeiltava missä raja menee nilkan suhteen.  

Muuten fysiikkaharjoittelu on mennyt eteenpäin. Oma kroppa on tullut taas paremmin tutuksi, voimatasot ovat pysyneet tasapuolisina ja voimaa on itsessäänkin tullut lisää. Peruskuntoakin olen pystynyt hyvin pitämään yllä ja harjoittelussa on pitänyt olla paljon mielikuvitusta jotta saa monipuoliset treenit aikaiseksi. Pystyn koko ajan paremmin tekemään moninivelliikkeitä, mikä on itselleni paljon mielekkäämpää.

Jouluna otan rennosti, jonka jälkeen todellinen paluu rinteille tapahtuu ja aloitetaan rinteessä virallinen treenaaminen.

Toivotan oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Toivotaan, että ensi vuodesta tulisi kaikin puolin parempi.

- Erika

image00002.jpeg

Jaa artikkeli