Fearless Finns: Kuntoutuksen tilanne ja katse kohti paluuta mäkeen

Tällä viikolla naisten alppimaajoukkueen Fearless Finns -blogia päivittää loukkaantumisestaan kuntoutuva Erika Pykäläinen. Kuntoutusaika on kehittänyt erityisesti Erikan henkistä vahvuutta urheilijana.

Kuvat: Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hetki on vierähtänyt siitä, kun viimeksi on tullut kirjoitettua blogikirjoitusta. Paljon on ehtinyt neljän viikon aikana tapahtua ja piinaavat seitsemän viikkoa loukkaantumisesta on nyt selätetty.

Kuusi viikkoa tuli käveltyä kepeillä ilman minkäänlaista kuormitusta loukkaantuneeseen jalkaan. Urheilu Mehiläisen tarkastuskäynnillä nilkka kuvattiin uudelleen, ja viime viikon torstaina sain luvan alkaa varaamaan hieman painoa jalalle. Joukkueemme lääkäri Sikri Tukiainen tarkisti nilkan ja kaikki näytti olevan kunnossa sekä kuntoutus aikataulussa.image00001.jpeg

Tämä viikko on tullut kuntoutettua nilkkaa Rovaniemellä Tanja Poutiaisen perustamalla Comeback Centerillä. Nilkka tuntuu nyt todella paljon paremmalta ja hommat etenee, tästä se paluu takaisin mäkeen sitten oikeasti alkaakin.

Comeback Centerin päivät ovat todella tiiviitä, ja päivään mahtuu useampi treeni ja hoitotoimenpide. Keskittyminen on tällä hetkellä 100% kuntoutuksessa, jotta nilkka tulisi mahdollisimman nopeasti kuntoon. Tarkoituksena olisi tulla tekemään tänne Comeback Centerille toinen viikon mittainen setti joulukuun puolella.

Joulukuun puolivälissä menen uudestaan yhteistyökumppanimme Urheilu Mehiläisen tarkastuskäynnille, jossa otamme uudet röntgenkuvat ja menen lääkärimme Sikrin tarkistettavaksi. Tavoitteena on tässä vaiheessa luopua kipsistä kokonaan.

Näiden kuntoutusviikkojen aikana olen ehtinyt pohtimaan paljon asioita. Olen pitkälti keskittynyt itseeni ja rakentamaan minusta henkisesti vahvaa urheilijaa. Olen myös tehnyt paljon mielikuvaharjoituksia ja sitä kautta pyrkinyt kehittämään laskemistani.

Nyt seuraavat pari viikkoa kävelen ja harjoittelen kipsi jalassa. Kuntoutus etenee pian nopeammin, kun voin vihdoin parin viikon jälkeen jättäytyä kipsistä. Pian olen vauhdissa taas mukana.

-Erika

image00003.jpeg

Jaa artikkeli