Fearless Finns: Kisavalmisteluja poikkeusoloissa

Uusimmassa alppimaajoukkueen Fearless Finns -blogissa Riikka Honkanen ja Rosa Pohjolainen kertovat millaisia ovat päivät ennen Levin maailmancupia pandemian keskellä. Opimme myös mikä on ennen kisaa laskettava hangi.

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikoittaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Meillä on Levillä kasassa aivan huippujoukkue, ja pääsimme treenaamaankin pari päivää yhdessä ennen kisoja. Kaikilla on hyvä, rento sekä odottavainen fiilis kisojen suhteen. Tietenkin kaikki kisajärjestelyt tulevat koronan vuoksi eroamaan viime vuodesta, ja jouduimme niin sanottuun ”kisakuplaan” keskiviikosta eteenpäin. Emme siis saa tavata ketään, kuka ei itse ole mukana kuplassa.

Harjoitusrinne.jpg

Vettä on valitettavasti satanut alkuviikosta, mutta treenirinne on onneksi saatu suolattua. Valmistelut ovat auttaneet huomattavasti, mutta treenit ovat silti olleet hieman haasteellisia. Onneksi pääsemme treenaamaan vielä tänään torstaina ja perjantaina ennen kisoja. Lumipäiviä on sentään paljon takana syksyn varrelta, joten luottaminen laskemiseen löytyy.

Ennen kisakuplaan astumista meillä oli vapaapäivä jolloin kävimme koronatestissä ja siirryimme kisahotelliin. Tänään käymme päivällä laskemassa viimeistelevän rinnetreenin. Iltapäivällä on mediakeskuksessa etähaastattelut ja klo 17:40 alkaa meidän oman joukkueemme virtuaalinen pressitilaisuus. Livestreamin löydätte Ski Sport Finlandin Facebookista!

Perjantaina laskemme vielä ”hangin”, eli 45 minuutin vapaalaskutreenin kisarinteessä. ”Hangi” yritetään pitää päivää ennen jokaista pujottelu ja suurpujottelu maailmancupkisaa. Se on urheilijoille ainut mahdollisuus laskea kisarinteessä täydessä vauhdissa ennen kisasuoritusta ja tutustua rinteen jäädytettyyn pintaan. Treenissä on aikaa 2-3 laskuun, jonka aikana kerkeää painaa kisarinteen muodot tarkasti mieleen sillä muodot saattavat myös vaihdella hieman vuodesta toiseen riippuen lumen määrästä.

Lauantaina olisikin jo kisan aika, jolloin on luvattu pakkasta ja auringonpaistetta. Toivottavasti rinne pysyy kovana ja käännökset tulevat osumaan kohdilleen tulevan viikonlopun aikana. Jos ette pääse paikan päälle kannustamaan, muistakaa seurata kisaa tv:n tai sosiaalisen median kautta!

- Riikka ja Rosa

Jaa artikkeli