Fearless Finns: Joukkueen kuulumiset Itävallan Hintertuxista

Naisten Alppimaajoukkue kirjoittaa kilpailukautensa aikana viikottaista ”Fearless Finns” blogia Mandatum Life Magazinessa. Blogisarjan toisessa osassa kuulumisiaan kertoo Erika Pykäläinen, joka teki Hintertuxissa maailmancup karsintalaskullaan nappisuorituksen.

Kuvat: Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Naisten joukkueen kuulumiset Itävallan Hintertuxista

Olemme naisten joukkueen kanssa Hintertuxissa vetämässä kauden viimeistä jäätikköleiriä. Olosuhteet ovat olleet haasteelliset, sillä uutta lunta on tullut runsaasti ja säät eivät ole ihan suosineet. Suurpujottelu on ollut meidän ohjelmassa mutta olosuhteiden tuomien haasteiden myötä, olemme joutuneet harjoittelemaan myös meidän henkistä kanttiamme. Mäkeen ollaan kuitenkin päästy ja saatu laskuja alle.PA080015-2.jpg

Fiilis joukkueessa on todella hyvä, ja jokainen meistä yrittää parhaalla mahdollisella tavalla ottaa vielä kaiken leiristä irti.

Laskimme tällä viikolla myös karsinnan Söldenin maailmancuppiin. Meillä on tällä hetkellä ainoastaan yksi MC kisapaikka suurpujottelussa, joten kisapaikka ansaitaan harjoituskisan myötä. Aikeissa oli laskea karsinta jo keskiviikkona mutta säät eivät suosineet, joten valmentajien päätöksestä siirsimme karsinnan torstaille. PA080006-2.jpg

Torstaina sää oli huipussaan ja laskimme yhdessä useiden muiden maiden laskijoiden kanssa samalla radalla. Pääsimme vertaamaan vauhtia menestyneen MC-kolmikon seurassa. Radalla oli Tessa Worley (FRA), Alice Robison (NZL) ja Meta Hrovat (SLO). Kello 10 starttasimme karsinnan ensimmäiseen laskuun. Karsintamme koostui neljästä laskusta, joista kaksi parasta aikaa huomioitiin.

Omalla laskullani annoin vaan mennä ja laskin karsinnan nopeimmat ajat, joka tarkoittaa että minut nähdään Söldenin starttiviivalla ensi viikon lauantaina! Olin myös nopea verrattuna muiden maiden laskijoihin, joka antaa hyvän fiiliksen.

Riikka ja Rosa jatkavat leiriään Itävallan Hintertuxissa, ja virittävät huippukuntoaan kotikisaan pujottelun maailmancupin avaukseen World Cup Leville.

Joten ensi viikon lauantaina kannattaa kääntää katseet Ylen Urheilustudioon! Virittäydy tunnelmaan myös etäyhteykysin esim. Instagramissa seuraamalla joukkueemme kanavaa @alpineskiteamfinland ja meitä @erika.pykalainen @rosapohjolainen @riikkahonkanen.

/ Erika

*Päivitys tilanteeseen: Erika Pykäläinen on loukkaantunut viikonlopun harjoituksissa Hintertuxissa. Söldenin kilpailuun starttaa Riikka Honkanen. Mandatum Life toivottaa Erikalle paljon tsemppiä toipumiseen, ja Riikalle onnea kauden avauskisaan.

 

G0302226-2.jpg

Jaa artikkeli