Bull, Bear ja Birdie – Golfammattilainen Mikko Korhonen sijoittaa tulevaisuuteensa

Golfin suomalaisiin ykkösnimiin lukeutuva Mikko Korhonen on kiinnostunut myös sijoittamisesta. Tulevaan varautuminen on ammattiurheilijalle tärkeää. Korhonen haluaa myös, että hänen arvonsa näkyvät sijoituksissa.

Kuvat: Antti Rastivo

Golfari Mikko Korhonen innostui sijoittamisesta kunnolla muutama vuosi sitten, perustettuaan osakeyhtiön.

”Nykyään monet urheilijat ovat yhä kiinnostuneempia raha-asioista, ja moni perustaa myös omia yhtiöitä. Urheilijan ura ei kestä loputtomiin, ja pesämunaa on hyvä olla tulevaisuutta varten”, Korhonen kertoo.

Tuottoa ja riskiä sopivassa suhteessa

Mikko-Korhonen-golfpallo.jpg

Korhonen pitää tärkeänä, että hänellä on hyvä kokonaiskuva omasta taloudellisesta tilanteestaan.

”Kun kokonaiskuva on hallussa, voi lähteä miettimään, millaisiin tuotteisiin ja kohteisiin haluaa sijoittaa. Tuoton ja riskin suhde on tärkeä ymmärtää,” Korhonen sanoo.

Korhonen kuuntelee mielellään asiantuntijoiden suosituksia. Hän keskustelee sijoittamisesta myös sitä harrastavien ystäviensä kanssa. Kiinnostavat sijoituskohteet hän sitten läpikäy varainhoitajansa avulla, jotta tuoton ja riskin suhde pysyy hänelle itselleen sopivana.

Mikko Korhonen on maltillinen sijoittaja, jonka sijoitushorisontti on pitkä. Hänen sijoituskohdevalinnoissaan korostuvat matalariskiset sijoituskohteet sekä hajautus eri omaisuuslajeihin. Hän ei ota markkinoilla isoja riskejä, mutta on kiinnostunut tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia. Ennen kaikkea Korhonen haluaa sijoittaa omien arvojensa mukaan.

”En sijoittaisi rahojani mihinkään epäeettisiin riistofirmoihin, vaikka olisi minkälaista tuottoa tarjolla”, Korhonen sanoo.

Mikko Korhonen

Urheilijan ura ei kestä loputtomiin, ja pesämunaa on hyvä olla tulevaisuutta varten.

 

Tukea nuorille ammattilaisille

Mikko-Korhonen-bägi.jpg

Korhonen on tunnettu työstään nuorten golfinpelaajien ammattilaisuran edistämiseksi. Hänen perustamansa The 59 Fund auttaa suomalaisia, ammattilaiseksi siirtyneitä golfinpelaajia toteuttamaan unelmiaan uransa alkumetreillä. Kaikki varat ohjataan lyhentämättömänä suomalaisten nuorten golflupausten tukemiseen.

”The 59 Fundin tavoitteena on tukea potentiaalisimpia nuoria ammattilaisia heidän uransa ensimmäisinä vuosina, jolloin rahan tarve on suuri, mutta menestystä ammattilaiskentillä ei välttämättä ole vielä tullut. Toivon, että rahaston avulla saataisiin laajempaa rintamaa kovia suomalaispelaajia maailmalle”, Korhonen kertoo.

 

Mikko Korhonen ja Mandatum Life solmivat kesäkuussa 2020 kolmikautisen yhteistyösopimuksen. Mandatum Life toimii myös Korhosen luotsaaman The 59 Fund -rahaston varainhoitajana.

Jaa artikkeli