Salkunhoidon kirjavinkit kesälomalle

Kesälomalla on aikaa istua alas, ja tarttua uuteen kirjaan. Mandatum Lifen salkunhoito listasi inspiroivia kirjavinkkejä, joiden avulla lomalta palaa täynnä energiaa ja uusia ideoita.

Carolus Reincke, johtaja, allokaatioratkaisut:

Perer L. Bernstein: Against The Gods - Remarkable Story of Risk (1998)
Perer L. Bernstein_Against The Gods - Remarkable Story of Risk.jpg

Se, miten hyvin ymmärrämme todennäköisyyttä, vaikuttaa olennaisesti siihen, miten hyviä päätöksiä pystymme yksilöinä ja yhteiskuntana tekemään. Suuret edistysaskeleet tieteessä ja taloudessa ovat kulkeneet samaa tahtia, kuin mitä ymmärryksemme todennäköisyyksistä on kehittynyt.

 

Topias Kukkasniemi, salkunhoitaja:

Martin Ford: The Rise of Robots – Technology and the Threat of Mass Unemployment (2015)Martin Ford_The Rise of Robots – Technology and the Threat of Mass.jpg

Katsaus teknologisen kehityksen vaikutuksista yhteiskuntaan ja eri toimialoille. Ford ei tyydy kuvaamaan jo tapahtuneita muutoksia, vaan pohtii kattavasti myös mahdollisia tulevaisuuden kehityspolkuja.

 

Juhani Lehtonen, korkosijoitusjohtaja:

Richard Thaler:
Misbehaving (2015)Richard H. Thaler_Misbehaving.jpg

Käyttäytymistaloustiede on muuttanut taloustieteen ihmiskuvaa selvästi viime vuosien ja vuosikymmenien aikana. Jokaisen sijoittajan kannattaakin perehtyä tähän käyttäytymistaloustieteen ”jokamiehenkielelle” tehtyyn opukseen.

 

Samuli Outinen, salkunhoitaja:

Howard Schultz, Joanne Gordon Onward: How Starbucks Fought for Its Life without Losing Its Soul (2011)Howard Schultz, Joanne Gordon Onward_How Starbucks Fought for Its Life without Losing Its Soul .jpg

Kirja sopii niin yrittäjille, yrittäjämielisille kuin sijoittajillekin. Starbucksin tarina opettaa, ettei menestykseen ole mitään yksittäistä taikatemppua, kuten esimerkiksi yhtä yksittäistä kahvilaatua. Starbucks ymmärsi tämän kantapään kautta, siirsi fokuksen perusasioihin ja menestys seurasi perästä.

 

Jussi Tanninen, johtaja, vaihtoehtoiset sijoitukset:

David Allen: Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity (2001)David Allen_Getting Things Done-The Art of Stress-Free Productivity.jpg

Järjestelmällisyys ja listat tehostavat työntekoa ja laskevat stressitasoa kuin itsestään. Suosittelen varsinkin Allenin kahden minuutin sääntöä: jos sinulla on pöydällä asia, jonka tekeminen vie alle kaksi minuuttia, tee se heti.

 

Kristian Nihtilä, salkunhoitaja:

Henry Kissinger: On China (2012)henry kissinger_on china.jpg

Kirja tutkii kiinan historiaa ulkopoliittisista näkökulmista menneisyydestä nykypäivään. Kirjassa yhdistyy niin historia kuin kirjoittajan omat kokemukset maasta, jonka poliittisia suhteita Länsimaihin hän oli mukana luomassa. Kissingerin kirja on ajankohtainen nyt ja tulevaisuudessa.

Jaa artikkeli