Ota spontaani kiitos osaksi palkitsemista

Välitön palkitseminen yleistyy yrityksissä. Palkittu-podcastissa pohditaan, miten se sopii osaksi palkitsemisen kokonaisuutta ja millaisia asioita on verotuksen kannalta otettava huomioon.

Palkittu-podcastin viidennessä jaksossa Noora Marttisen vieraina ovat Efiman toimitusjohtaja Tero Salminen ja verokonsultti Jarkko Kuusinen.

Välittömällä tai pikapalkitsemisella tarkoitetaan työntekijän kiittämistä mahdollisimman nopeasti onnistuneen suorituksen jälkeen. Esimerkiksi digitaalisia liiketoimintaprosesseja kehittävässä Efimassa halutaan palkita spontaanisti yrityksille tärkeissä asioissa onnistumisesta, kuten hyvästä asiakaspalautteesta tai menestyksestä asiakastyytyväisyyskyselyssä.

Pikapalkitsemisen tavat vaihtelevat. Efimalla palkkioita annetaan smoothie-lahjakortista Vuoden efimalainen -tunnustukseen, joillakin yrityksillä on käytössä mummo- ja pappavapaat tuoreille isovanhemmille.

Spontaaniin palkitsemiseen liittyy kuitenkin reunaehtoja. Yksi keskeinen kysymys on, milloin palkitsemisesta pitää maksaa veroja. Tätä pohtivat HR Ennakkoverokonsultoinnin Jarkko Kuusisen asiakkaat.

Miksi välitön palkitseminen kasvattaa suosiotaan? Miten se auttaa tukemaan yrityskulttuuria ja arvoja ja edistämään yrityksen strategiaa? Miten varmistetaan, että toimitaan verotuksellisesti järkevästi ja vältetään ikävät yllätykset?

 

Kuuntele podcast:

iTunes Podcast
Spotify

#palkittu

Jaa artikkeli