Aki Soudunsaari: Tähtään aina korkeammalle

Maaginen on hetki, jolloin oivallus palkitaan ja tietää intuitionsa osuneen oikeaan. Mitä läpimurto tarkoittaa, ja kuinka elämä sen myötä muuttuu?

Kuvat: Evelin Kask

Maaginen on hetki, jolloin oivallus palkitaan ja tietää intuitionsa osuneen oikeaan. Mitä läpimurto tarkoittaa, ja kuinka elämä sen myötä muuttuu?

Viime vuosina olemme saaneet runsaasti palkintoja ja tunnustusta, mutta koen, että todellinen läpimurtomme on vasta edessä. Yrityksen kasvamiseksi yrittäjän on itse kasvettava sitä nopeammin. Jos missio on tarpeeksi vahva, sen toteutumiseksi on valmis ponnistelemaan vaikka välillä kohtaisi vastustustakin.

Minulla ei ole mitään kokemusta suuren yrityksen johtamisesta, mutta kestävyysurheiluun pohjautuva kilpaurheilutaustani on antanut hyvän pohjan yrittämiselle. Urheilussa onnistumiset saavutetaan miljoonien toistojen ja epäonnistumisten kautta, mikä on opettanut myös nöyryyttä.

Kun aloitimme, myimme ensimmäiset 20 tuotettamme pelkän prototyypin avulla. Uskon, että asiakkaat vakuuttuivat, kun jaoimme visiomme, mutta olimme liikkeellä enemmän hattu kourassa kuin jenkkityyliin takki auki.

Koen, että matkan varrella saavutetut voitot ja pokaalit ovat vain välietappeja, joiden myötä tavoitteet asetetaan entistä korkeammalle. Viime vuonna sain kutsun Sauli Niinistön isännöimiin Linnan juhliin. Se oli hieno kunnia, mutta samalla mietin jo seuraavaa tavoitetta.

Sisäänrakennettu mentaliteettini on, että haluan kehittyä kaikessa mahdollisimman pitkälle.

Käyttäytymistieteisiin nojaavana sarjayrittäjänä kiinnostukseni on aina kohdistunut ihmisen terveyden, onnellisuuden, oppimisen ja suorituskyvyn parantamiseen. Niiden mahdollistajana liikunta ja puhdas luonto ovat olleet sekä henkireikäni että intohimoni, ja niistä olen löytänyt myös missioni yrittäjänä.

Asuimme viime talven New Yorkissa. Siellä huomasin konkreettisesti, miten aistien jatkuva ylikuormitus ja luontokosketuksen puuttuminen vaikuttavat ihmiseen. Maailman suurkaupungeissa asuvat ihmiset vieraantuvat luonnosta ja kärsivät huonosta hengitysilmasta, kun taas Suomessa metsät ovat lähellä ja ilma on maailman puhtainta. Tavoitteeni on tämän kokemuksen mahdollistaminen mahdollisimman monelle.

Merkityksellinen hetki yrityksessäni oli, kun yhtiökumppanini Niko Järvinen soitti ja kertoi ensimmäisen koekeissimme labratuloksista. Kävelin silloin Jyväskylän aurinkoisella kävelykadulla. Puhelusta tuli lämmin ja hyvä tunne. Ajattelin, että nyt tässä on jotain. Intuitiomme, se vahva gut-fiilis, oli ollut oikeassa.

Rahoitimme Naavan toimintaa 1 200 Nordic-sijoittajaa keränneellä B2B-joukkorahoituskampanjalla. Kierrosten jälkeen soitimme läpi kaksi kolmasosaa sijoittajista ja kysyimme, miksi he sijoittivat meihin.

Oli hienoa, että valtaosa sijoittajista kertoi samaistuneensa pyrkimyksiimme ja pitävänsä niitä henkilökohtaisesti tärkeinä. Se antaa uskoa viedä asiaa eteenpäin.

Jaa artikkeli