Vahva alkuvuosi yrityslainoissa

Sijoittajat odottavat korkomarkkinoiden suurempaa liikettä.”On vain ajan kysymys, milloin korot kääntyvät kunnolla nousuun. Nyt markkinoilla on nähtävissä vasta pienempiä liikkeitä”, sanoo salkunhoitaja Kristian Nihtilä. Sillä aikaa yrityslainamarkkinoilla kysyntä on kasvanut.

Pohjoismaisen markkinan nousu poikkeuksellisen reipasta

Nihtilän mukaan korkoriskin kanssa on syytä olla nyt hyvin varovainen, jotta pysytään oikealla puolella viivaa tuotoissa.

”Korot ovat edelleen hyvin matalalla. Raha hakeutuu markkinoilla sinne, missä tuottoa on enemmän tarjolla. Tämä pitkäaikainen trendi yhdessä Euroopan keskuspankin elvytysohjelman kanssa on nostanut yrityslainojen kysyntää paljon”, Nihtilä toteaa.

Sijoittajien kiinnostuksen kohteena ovat varsinkin pohjoismaiset yrityslainat. Uusia liikkeeseenlaskuja on saatu myös Suomesta.

”Pohjoismaisten yrityslainojen pärjääminen ylitti odotukseni. Taustalla on metallin ja öljyn hinnan nousu. Osakemarkkinoilla sykliset alat ovat pärjänneet hyvin, mikä on tukenut myös paikallista yrityslainamarkkinaa”, Nihtilä pohtii.

Liikkeeseenlaskuja on ollut paljon, mutta sijoittajat ottaisivat vastaan enemmänkin.

”Kysyntää riittää yli tarjonnan tällä hetkellä”, Nihtilä arvioi.

Puskuria korkoriskiin?

Nihtilä korostaa, että korkosijoittajan tärkeimpiä huomioitavia asioita juuri nyt on korkotason nousu.

”Pienikin nousu korkotasossa näkyy välittömästi tappiona, ellei korkoriskiltä ole varauduttu.”

Aivan yksinkertaista lääkettä korkoriskin hallintaan ei ole.

”Paras puskuri juuri nyt on vaihtuvakorkoiset lainat. Pohjoismaisen markkinan korkeahko riskipreemio (n. 5-6 %) antaa myös hieman puskuria korkotason nousulle.”

Jaa artikkeli