Suomen innostavin palkitsija: Gappsin palkitseminen inspiroi ja tukee yhdessä tekemistä

Mandatum Life järjesti vuoden vaihteessa Innostavin palkitsija -kilpailun, jossa etsittiin Suomen parasta palkitsijaa. Voittajaksi valikoitui helsinkiläinen Gapps Oy. Gappsin vahvuus kilpailussa perustui palkitsemiskäytäntöihin, jotka aidosti sopivat kasvuyrityksen kulttuuriin ja tukevat yhdessä tekemistä. Palkintoraati kiinnitti erityisesti huomiota innovatiiviseen tapaan palkita tavoitteiden saavuttamisesta hauskoilla yhteisillä tapahtumilla.
Kuva: Gapps

Gapps on Suomen johtava Google Cloud -asiantuntijatalo ja kasvaa kovaa vauhtia.

”Viemme Suomea kohti uuden työn ajatusta ja toteutamme sitä myös itse”, kuvaa yrityksen henkilöstöpäällikkönä työskentelevä Nina Nevalainen.

”Käytännössä Gapps auttaa yrityksiä siirtymään Googlen pilvipalveluihin.”

Kun työn tekemisen tapoja uudistetaan yrityksissä, tarvitaan monenlaista osaamista ja asiantuntemusta. Gappsissa työskentelee noin 30 eri alan ammattilaista, muun muassa sovelluskehittäjiä, teknisiä asiantuntijoita, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia sekä muutosjohtamisen ja viestinnän asiantuntijoita.

 ”Yrittäjähenkisyys, innostus ja uuden luominen kuvaavat tätä porukkaa. Alan muutos on pysyvää, paikalleen ei voi jäädä”, kertoo Nevalainen.

Kun koko yrityksen liiketoiminta perustuu henkilöstön osaamiseen, henkilöstöasioihin kiinnitetään paljon huomiota.

”Koko porukka ansaitsee palkinnon. Henkilöstöä palkitaan monella tavalla, mutta kaikessa kulkee mukana ihmislähtöisyys ja yhteisöllisyys”, Nevalainen kiteyttää Gappsin palkitsemisfilosofiaa.

”Vahva yhdessä tekeminen ja toisten tsemppaaminen on kaiken tekemisen ydin. Palkitsemisessa on aina lähdetty siitä, että käytössä olevien tapojen on istuttava meille ja tuettava yrityskulttuuriamme.

Esimerkiksi perjantaisin tarjoamme koko porukalle lounasta, jonka syömme yhdessä ja vaihdamme samalla tiimien ja työntekijöiden kuulumisia. Samalla käymme läpi myös huolen aiheet ja löydämme niille yhdessä ratkaisun”.

Gapps palkitsee tavoitteissa onnistumisesta

Gappsissa johtaminen perustuu tavoitteellisuuteen, selkeisiin toimintatapoihin ja yhdessä tekemiseen. Tavoitteita asetetaan yritys-, tiimi- ja henkilökohtaisella tasolla. Kun tavoitteissa on onnistuttu, lähdetään yhdessä pitämään hauskaa. Ensin gappsilaiset ehdottavat vaihtoehtoja ja sitten äänestetään koko henkilöstön kesken, mihin lopulta mennään.

”Porukalla olemme käyneet esimerkiksi trampoliinipuistossa, elokuvissa ja carting-radalla. Lisäksi kerran vuodessa on aina järjestetty yhteinen matka, Gapps Goes. Kohde valitaan yhdessä, viime kesänä kohteena oli Espanja”, Nevalainen kertoo.

Muuhunkin palkitsemiseen panostetaan. Peruspalkka määräytyy roolin ja urapolun vaiheen mukaan.

”Seuraamme tietysti markkinoiden palkkatasoja ja liittojen suosituksia. Haluamme olla kilpailukykyinen työnantaja tässäkin suhteessa”, Nevalainen toteaa.

”Lisäksi käytössä on muita, perinteisempiä etuja, kuten matkasetelit, lounaskortit, laajennettu työterveyshuolto, kotinetti, joululahjat ja -juhlat.”

Nevalaisen mukaan palkitseminen Gappsissa heijastaa sitä, millainen työnantaja yritys haluaa olla.

”Haluamme olla aidosti työntekijöillemme paras työpaikka. Parhaan työpaikan rakentamiseen tarvitaan jokaista yksilöä. Meidän työntekijämme haluavat olla meillä töissä, koska he haluavat sekä auttaa asiakkaita että tehdä meistä yhdessä parasta työpaikkaa”, Nevalainen tiivistää.

Jaa artikkeli