Sivulauseessa: Saara Kankaanrinta

Saara Kankaanrinta uskoo, että maailman voi pelastaa.

Olen yrittäjänä perustaja ja käynnistäjä. Kasvoin yrittäjäperheessä ja yrittäjyys on aina ollut minulle luontaista. Perheessäni ei ole koskaan tehty töitä kellon mukaan.

Minua inspiroi ajatus maailman muuttamisesta. Koen, että muutos on mahdollinen ja sille on pakottava tarve juuri nyt. Mitä suurempia haaveita, sitä enemmän innostun. Kaikkein hienointa on nähdä, kun innostus muuttuu konkretiaksi.

Urallani kaikki liittyy jotenkin kestävään ruokaketjuun, Itämereen ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Vaatii kuitenkin kovaa luonnetta muokata idea toimivaksi yritykseksi. Jotta tätä jaksaa, on oltava sellainen, ettei taivu haasteiden edessä vaan ponnahtaa aina takaisin.

Parhaimmillani olen ilmiöiden luojana ja ihmisten kanssa. Sanotaan, että työ yksin on tervaa ja yhdessä hunajaa. Yrityksissämme on mukana ällistyttävän hyviä ihmisiä ja alansa huippuosaajia, joiden kanssa jaamme saman arvopohjan.

Luonteeltani olen perusoptimisti ja haaveilija. Unelmia pitää olla paljon, sillä jossain vaiheessa ne muuttuvat projekteiksi ja osa niistä toteutuu. Unelmointi on myös tapa selvitä maailmassa.

Tärkeä oivallukseni on, että työssä saa olla hauskaa ja työstä saa tykätä. Itseäni ei haittaa tehdä vähän töitä lomallakin. Koska olen naimisissa työn kautta, suurin voimavarani on rakkaus ja se, että saan tehdä töitä eniten arvostamani ihmisen kanssa.

Suurin haaste työssäni on selittää asiat ymmärrettävästi. Maailma on täynnä ekokatastrofeja käsiteleviä raportteja, mutta jostain syystä tutkimustieto ei ole muuttunut toiminnaksi. Viestintä on vaikuttamisen ytimessä ja konkreettisen tekemisen pari.

Rentoudun kouluttamalla koiriamme. Se on todella palkitsevaa, kun sanaton kommunikaatio koiran kanssa toimii. Toinen tapani rentoutua on viettää nauruhepuli-­iltoja kavereiden kanssa. Huumori on arjessakin kultaa, kun kotona on kolme pientä lasta ja kaksi koiraa.

Jaa artikkeli