Sisarkateudesta liikevaihdon kolminkertaistamiseen

Turkulainen eläinlääkäriasema Pet-Vet on yrittäjä Elina Illukalle kuin oma sisar. Perheyrityksen avajaisia nimittäin vietettiin kaksi päivää hänen syntymänsä jälkeen. He ovat varttuneet yhdessä, eikä sisarkateudeltakaan ole vältytty.
Kuva: Jere Satama

Yrittäjän arjessa

Turkulainen eläinlääkäriasema Pet-Vet on yrittäjä Elina Illukalle kuin oma sisar. Perheyrityksen avajaisia nimittäin vietettiin kaksi päivää hänen syntymänsä jälkeen. He ovat varttuneet yhdessä, eikä sisarkateudeltakaan ole vältytty.

”Minulla ei olisi omaa identiteettiä ilman tätä yritystä”, toimitusjohtaja Elina Illukka sanoo, eikä hänen äänestään välity epäilyksen häivääkään.

Hänen vanhempansa perustivat Pet-Vetin vuonna 1981. He työskentelivät eläinten parissa aikaa säästämättä, pienen tytön tarkkaillessa vieressä.

”Joskus koin oloni jopa yksinäiseksi, kun yritys sai vanhemmiltani niin suuren huomion. Nyt osaan olla heidän panoksestaan kiitollinen.”                                       

Vuodet vierivät, yritys kasvoi ja kehittyi. Niin kävi myös Elinalle. Kolmekymmentä vuotta perustamisen jälkeen Elina osti eläinlääkäriaseman itselleen.

Elina tiesi monien asioiden muuttuvan hänen astuessaan yrityksen johtoon. Pet-Vetillä oli hyvä asiakaspohja, mutta oli tehtävä jotain, ettei bisnes jämähdä menneeseen. Niinpä hän lähti rohkeasti uudistamaan brändiä.

”Visiona oli luoda nykyaikainen eläinlääkäriasema, johon haluaisin itsekin tulla koirani kanssa. Paikka, joka olisi asiakkaalle unelmien täyttymys. Toisaalta halusin sen olevan myös unelmien työpaikka, jossa tekijät viihtyvät.”

Elina näki alusta pitäen tärkeänä henkilökunnan ammattitaitoon panostamisen. Lääkärit ja hoitajat kävivät parhaat mahdolliset kurssit, mitä maailmalta löytyi. Rautainen osaaminen on omalta osaltaan vapauttanut ilmapiiriä.

”Työtiimiä rakentaessa olen ollut sikäli onnekas, että porukkaan on löytynyt sopivasti erilaisia ja hyvällä tavalla hulluja persoonia. Vaikka työskentelemme tärkeiden asioiden äärellä, töissä on kivaa. Rento ja räiskyvä ote ei ole pois työn laadusta. Se on vain rikkaus”, Elina painottaa.

Pet-Vet muutti kolme vuotta sitten uusiin toimitiloihin Turun Skanssiin. Se oli tärkeä askel yritykselle ja Elinalle itselleen. Hän sai toteuttaa omaa visiotaan näkyvästi tehden tiloista nuorekkaat ja tyylikkäät. Visio on poikinut myös kasvua, sillä kuudessa vuodessa yrityksen liikevaihto on miltei kolminkertaistunut.

Elina haluaa jatkossa lujittaa entisestään Pet-Vetin vahvuuksia: työhyvinvointia ja asiakaskokemusta.

”Ne molemmat rakentuvat lopulta niin pienistä asioista, ystävällisistä sanoista ja pienistä teoista. Ajattelen, että Pet-Vet on kuin kotoisa italialainen perhepizzeria, jossa hommia tehdään iloisin mielin ja tuote on aina tasaisen laadukas.”

Jaa artikkeli