Sivulauseessa: Stefanie Brandt-Tallqvist

Kuvat: Veikko Kähkönen

Perheyrityksen johtaminen on iso vastuu ja velvollisuus, sillä perhettä ja bisnestä on mahdoton erottaa. Kotona firma on aina ollut kuin näkymätön pikkuveli, joka vie huomion ruokapöydässä.

Kiehtovinta työssäni on miettiä, miten uudistaa ja viedä eteenpäin 111-vuotiasta yritystä, jolla on vahva kulttuuri ja arvomaailma. Juuri nyt maailma muuttuu tavalla, jota aiempi sukupolvi ei ole nähnyt koskaan.

Fiksu yrittäjä ei painosta lapsiaan mukaan bisnekseen. Ennen päätöksen tekemistä on aina tervettä miettiä myös muita vaihtoehtoja. Meidän perheessä firma on aina ollut mun ja isän yhteinen juttu.

Kasvoin yrityksemme maailmaan pienestä saakka. Ajoin 4-vuotiaana sähkömopolla ja mönkijällä ennen kuin jalkani ylsivät polkimille. Kelkkailua rakastan yli kaiken.

Koska olen nuori ja nainen, minua ei nähdä uhkana työelämässä. Siksi saan työntekijöiltämme isääni helpommin hyviä neuvoja ja palautetta. On tärkeää, että lähellä on paljon osaavia ihmisiä.

Johtajalle on tärkeää luottaa ihmisiin. Kun aloitin työssäni, haastattelin kaikki 200 työntekijäämme. Sen avulla jumppasimme arvomme kuntoon.

Suomeen tarvittaisiin enemmän hyviä uutisia. Synkkyyteen vaipuminen ei kannata, sillä valo on aina olemassa tai sitten lamppu pitää keksiä itse.

Minua inspiroivat iltamyöhällä käydyt keskustelut, hyvä viini, nauru ja kirjallisuus.

Olen huono kohtaamaan muutoksia, joihin en itse ole päässyt vaikuttamaan.Olen myös todella kärsimätön odottamaan, että asiat tapahtuvat.

Suomalaiset startupit ovat saaneet paljon julkisuutta ja on hyvä, jos niitä voidaan brändätä vientituotteina. Yhtä lailla tärkeää on turvata suurten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytykset esimerkiksi verotuksellisesti, jotta ne voivat jatkossakin pysyä maassamme ja työllistää ihmisiä.

Rentoudun parhaiten nostamalla romua salilla, nyrkkeilemällä tai juoksemalla tosi kovaa. Vilkasta mieltäni on vaikea pysäyttää. Meditoiminen tuntuu siltä kuin istuisin muurahaispesässä.

En ole haaveilija, sillä minulla on aina selkeä suunnitelma, jota lähden täysillä toteuttamaan.

Stefanie Brandt-Tallqvist on veneitä, moottoripyöriä ja muita vapaa-ajan ajoneuvoja valmistavan ja maahantuovan Oy Otto Brandt Ab -konsernin tuleva jatkaja sekä Bike&Boat Worldin hallituksen puheenjohtaja.

Jaa artikkeli