Kuukauden aikaikkuna tuo vilkkautta yrityslainamarkkinoille

Yrityksille on auennut houkutteleva tilaisuus hakea rahoitusta markkinoilta. ”Ihanteellisin aikaikkuna on noin kuukauden verran. Euroopan keskuspankin päätös ostaa yrityslainoja osana tase-elvytysohjelmaansa on merkittävä taustavaikuttaja”, alustaa Mandatum Lifen salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen. Yrityslainamarkkinoiden vilkastuminen voi näkyä positiivisesti myös osakesijoittajan salkussa.

Yrityksille on auennut houkutteleva tilaisuus hakea rahoitusta markkinoilta.

”Ihanteellisin aikaikkuna on noin kuukauden verran. Euroopan keskuspankin päätös ostaa yrityslainoja osana tase-elvytysohjelmaansa on merkittävä taustavaikuttaja”, alustaa Mandatum Lifen salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

Yrityslainamarkkinoiden vilkastuminen voi näkyä positiivisesti myös osakesijoittajan salkussa.

Yrityskauppoja edelleen luvassa?

Euroopan keskuspankin päätös ostaa yrityslainoja on johtanut kovaan kysyntään ja tarjontaan yrityslainamarkkinoilla.

”Yrityslainamarkkinoiden tarjontaa vilkastaa Ison-Britannian kansanäänestyksen ajankohta. Kesäkuun lopun lähestyessä äänestyksen odotetaan lisäävän markkinoiden hintaheiluntaa”, Lehtonen sanoo.

Muita epävarmuustekijöitä markkinoilla on Kreikan velkojen erääntyminen heinäkuussa. Yritykset hyödyntävät mielellään nyt positiivisimman momentin.

”Yritykset pyrkivät laskemaan lainat liikkeelle ennen kesää. Yrityksillä, joilla taseet ovat kunnossa ja strategiaan sopivia ostokohteita löytyy, niin rahoitus ainakin on tällä hetkellä edullista”, kommentoi puolestaan salkunhoitaja Matias Rundgren.

Rundgrenin mukaan yrityskauppa-aktiviteetti on tuonut hyvää myös pohjoismaisen sijoittajan salkkuun. Vaikka Pohjoismaissa myynnin kasvu ja tulokset jäivät viime vuoden takaisesta, yksittäisillä osakevalinnoilla pärjää edelleen.

ML Pohjoismaat Osake -sijoituskorimme omistuksista tulokset suhteessa odotuksiin ovat pääosin olleet positiivisia. Sen lisäksi yrityskaupat ovat tuoneet arvonnousua. Tuloskasvuodotuksia on madallettu, mutta Pohjoismaista löytyy kyllä yrityksiä, jotka tekevät tulosta vaisusta markkinatilanteesta huolimatta.”

Jaa artikkeli