BlackRock iShares: Näin passiiviset rahastot vaikuttavat vastuullisuuteen

BlackRock iSharesin vastuullisuusjohtaja Isabelle Rucart kertoi Mandatum Lifen Tulevaisuus-seminaarissa 8.11., miksi toimialansa parhaisiin yrityksiin sijoittaminen kannustaa yrityksiä vastuullisuuteen. Rucartia haastatteli tilaisuuden juontaja, uutisankkuri Peter Nyman. BlackRock on maailman suurin varainhoitotalo. Sen liiketoiminta-alue iShares tunnetaan parhaiten pörssinoteeratuista indeksirahastoistaan eli ETF:istä, joissa se on markkinajohtaja maailmassa.

BlackRock iSharesin vastuullisuusjohtaja Isabelle Rucart kertoi Mandatum Lifen Tulevaisuus-seminaarissa 8.11., miksi toimialansa parhaisiin yrityksiin sijoittaminen kannustaa yrityksiä vastuullisuuteen. Rucartia haastatteli tilaisuuden juontaja, uutisankkuri Peter Nyman.

BlackRock on maailman suurin varainhoitotalo. Sen liiketoiminta-alue iShares tunnetaan parhaiten pörssinoteeratuista indeksirahastoistaan eli ETF:istä, joissa se on markkinajohtaja maailmassa.

Parhaisiin sijoittaminen kannustaa yrityksiä vastuullisuuteen

Vastuullista sijoittamista voi tehdä monella tavalla. Perinteinen tapa on rajata ulos sijoituskohteita. Yleisemmiksi ovat muodostumassa ESG (Environmental, Social, Governance) -kriteereihin perustuvat indeksit.

”Toimialojensa parhaisiin sijoittamisen idea on kannustaa yhtiöitä vastuullisuuteen. Tällöin emme rajaa automaattisesti mitään toimialaa ulos, vaan pidämme mukana alojensa parhaat yhtiöt. Näin jokaisella yhtiöllä on mahdollisuus olla mukana indekseissä ja sitä myötä sijoituskohteena”, Isabelle Rucart sanoo.

Indeksissä mukana oleminen on yhtiöille tärkeää. Jos sijoittajat siirtyvät perinteisistä osakeindekseistä vastuullisempiin indekseihin, vähemmän vastuulliset yritykset menettävät rahoitusta.

”Pelkästään BlackRockilla on yli biljoona (1 000 miljardia dollaria) passiivissa sijoituksissa. ESG-kriteerit huomioivat indeksit ovat tulevaisuutta ja jos niissä ei ole mukana, yhtiö menettää merkittävässä määrin rahoitusta, jos indekseistä tippuu pois. Se kannustaa omien vastuullisuuskäytäntöjen parantamiseen.”

Katso tilaisuuden koostevideo tästä.

Jaa artikkeli